logo-baseline

 

 

 

 

rest-v-d-marina-logo

Seizoenopener evenement op 22 april

 

Ondanks dat we nog maar halverwege de winter zijn en u druk bezig bent met het winteronderhoud aan uw boot, kijkt u vast al uit naar de start van het vaarseizoen 2023.  Ook wij tellen de dagen af tot we u weer mogen terugzien aan boord van uw boot in de havens in Kats en Wemeldinge. We willen de start van het nieuwe vaarseizoen feestelijk inluiden met een gezellig en informatief evenement.

 

Wij nodigen u uit voor de 2023 seizoenopener op zaterdagmiddag 22 april om 14.30 uur. 

 

VAN DER REST NAUTIC en C-MASTERS training centre kijken er naar uit om u die middag te verwelkomen voor een drankje, om samen bij te praten en u een lezing door de bekende Belgische wereldzeiler Jean Heylbroeck aan te bieden. Vele van u zullen hem kennen van zijn boeken “De wereld is rond” en “Terra incognita”.

 

Lezing over wereldzeilreis door Jean Heylbroeck

 

Jean Heylbroeck werd in Gent geboren op 8 maart 1944. Als tegendraadse telg uit een artistieke familie was hij voorbestemd voor een atypisch leven.

Hij studeerde voor marconist, maar leerde al gauw dat de snel vorderende technologie zijn studiekeuze tot een sepiakleurige noot in de geschiedenis had herleid.

 

Ondanks vele beroepen bleef hij zijn oude liefde, het water en bij uitbreiding de zee, trouw.

Hij leerde zeilen in een “vaurien” op de Leie, deed zijn legerdienst bij de marine en kocht zijn eerste zeilbootje, de “Shamrock”. Een notedop van 7,30 m, die hem naar Ierland zou brengen. Ierland bleef een droom, maar het eiland Alderney werd wel bereikt en hij werd er meteen verliefd op.

 

In 1985 kocht hij de “Chartist Lady” een Elizabethan van 8,50 m. Met haar zeilde hij 4 jaar rond in onze wateren. Intussen begon Jean genoeg te krijgen van onze maatschappelijke regeltjes en bekrompenheid. Hij besloot, toen hij de “Lady” voldoende in de vingers had,  zijn leven een geheel eigen wending te geven en er met haar er op uit te trekken voor een zeilreis rond de wereld.

 Dat was het begin van een 5 jaar durend avontuur. Voor velen van ons zou dat een leven op zichzelf zijn.

 

 

  

 

afbeelding1

 

  

 

afbeelding2

De bemanning van motorjacht Hotspur (Rudi en Catherine) van de B steiger hebben Jean afgelopen jaar ontmoet en samen vonden we hem bereid om bij ons in de haven over dit buitengewoon interessante stuk van zijn leven in geuren en kleuren te komen vertellen.

 

Nautische schilderkunst door zeezeiler Kristou

 

Om Jean's lezing nog meer kleur bij te zetten hebben we ook kunstenaar KRISTOU bereid gevonden om een deel van zijn collectie bij ons te exposeren. In veel opzichten is er een gelijkenis tussen de kunstschilder KRISTOU en de wereldzeiler Jean Heylbroeck. Onrust en een rusteloze verbeelding kenmerken het leven en werk van KRISTOU. Zijn drang naar vrijheid en onafhankelijkheid voert hem als jongeman naar de vier windstreken. Tijdens zijn vele zeilreizen is er één metgezel die hij nooit kan en wil loslaten: de zee. Hij zegt daar zelf over: “De zee, het water, de wind, de eindeloze stilte, is een deel van je ziel dat onstuitbaar richting geeft aan je bestaan en je keuzes. Hoe woest en uitzichtloos ook het leven, er is altijd de spirituele stilte van de zee die je als een passionele minnares omhelst.”.

 

KRISTOU is bekend geworden door zijn schilderwerk op gebruikte oude zeilen. Naast kunstenaar is hij schipper voor jachttransporten en zeilinstructeur bij C-MASTERS.

Hij zal verschillende van zijn werken exposeren tijdens onze seizoenopener.

 

afbeelding3

  

Bijpraten onder genot van een drankje

 

VAN DER REST NAUTIC en C-MASTERS hopen de ligplaatshouders van Kats en Wemeldinge op zaterdagmiddag 22 april in de marina van Kats te mogen verwelkomen. Wij kijken er naar uit om samen met u, onder genot van een lezing, kunst en een drankje, het nieuwe vaarseizoen te openen.

 

Opdat wij het evenement goed kunnen voorbereiden en aantal plaatsen voor deelname beperkt is, vragen wij u om nu alvast te laten weten of u verwacht deel te nemen. Klik hiervoor op "inschrijven"

 

Contact C-MASTERS

Send us an email

 

 

 Veerhaven 3

               4485 PL   Kats

               The Netherlands

 

Connect with C-MASTERS

  C-MASTERS International

               Rue Edith Cavell

               1180   Brussels

               Belgium

 

 

 

© Copyright C-MASTERS by Celstar BV 2023